Honlapkészítés esettanulmány

Honlapkészítés esettanulmány - Szajki Tavak KempingHonlapkészítés esettanulmány – sok érdekes feladatot oldunk meg munkánk során. Az egyik kedvenc munkánk a Szajki Tavak Kemping új weboldalának elkészítése…

Szajki Tavak Kemping – Honlapkészítés esettanulmány

A Szajki Tavak Kemping a Szajki-tavak partján fekvő, erdős, árnyas családi kemping. Szezonális a kemping nyitva tartása, így főként a nyári hónapokban kell megtölteni a kempinget.

 

A feladat

A Szajki Tavak Kempingnek volt már egy jól működő weblapja, ahol az online szállásfoglalás funkciót nagyon kedvelték a megrendelők. A gond az volt, hogy az oldalt nem tudták saját maguk szerkeszteni, a legkisebb változtatás vagy új képek feltöltése esetén külső segítséget kellett igénybe venni, ami gyakran járt időveszteséggel.

A Szajki Tavak Kemping weblapja hagyományos statikus oldalakból állt. Új, naprakész tartalom megjelentetésére nem volt lehetőség, ezt a facebook oldalukon oldották meg.

További feladat volt a domain név átgondolása, az oldal arculatának áttervezése, a tartalom feltuningolása, mindez a 3 nyelvűség (tartalom magyarul, angolul és németül) megtartása mellett. Az új oldal nem helyettesíti a régit, hanem együtt fut tovább a két oldal, egymással párhuzamosan.

Honlapkészítés esettanulmány - Szajki Tavak Kemping

Ahonnan indultunk: az eredeti – nem szerkeszthető – weboldal, egy tárhely, egy gmail fiók, egy facebook fiók, és egy videó

 

A megoldás

A munkát kulcsszó kutatással kezdtük. Az aktuálisan használt domain név mellé – http://szajkitavakcamping.hu – befoglaltuk az http://olcsokemping.hu/ domain nevet. Ezzel egy időben maga a tárhely is upgrade-elésre került.

Ezt követte az új weboldal, webdesign és tartalom megszerkesztése WordPress alapokon. A munka eredménye egy szerkeszthető, saját kézben lévő weboldal, és blog SEO optimalizálva. Valamint 5 vadonatúj blogbejegyzés a fontosabb kulcsszavakra SEO-zva.

Honlapkészítés esettanulmány - Szajki Tavak Kemping, új oldal

 

De nem álltunk itt meg! Elkészítettük a Szajki Tavak Kemping Google+ profilját, Youtube csatornáját, Google Analytics és Twitter fiókját. És ezeket jól összedrótoztuk egymással, és a már meglévő facebook fiókkal.

A régi és új weboldalakkal párhuzamosan elindítottunk egy harmadik internetes felületet is, nevezetesen egy Szajki tavak Kemping blogot a Bloggeren!

És az egészet megfejeltük még egy igen költséghatékony rajzfilmes videóval, amit a Reklám Rajzfilm Videóval készíttetünk el! Ez egy újszerű módja a videó készítésnek: remek látogató csalogató, amit garantáltan végignéznek, megértenek és megjegyeznek!

A Szajki Tavak reklám rajzfilmjét azóta nagyon sokan látták, és osztották meg.

Honlapkészítés esettanulmány - Szajki Tavak Kemping reklám rajzfilm

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>