Tárhely hosting

tárhely hostingTárhely hosting – Készülő weboldaladnak nem csupán jó névre van szüksége, hanem egy jó tárhelyre is. A kereső optimalizálás (SEO – Search Engin Optimisation) szempontjából ez szintén nagyon fontos. A tárhely lesz a honlapod “háza, itt fog “lakni”, ez biztosítja majd működési hátterét. De milyen a jó tárhely? »

Tárhelyszolgáltatás, hosting, szerver, webtárhely: mik ezek?

Az internetes felhasználói köznyelvben ezek általában ugyanazt a dolgot fedik le, mégpedig azt a szerver kapacitást, amire a weboldaladnak szüksége van ahhoz, hogy online elérhető legyen. Talán a hosting lenne erre a legjobb szó, ráadásul az angol nyelvű szakirodalomban is így találsz rá hivatkozásokat.

Mi az a tárhely szolgáltatás?

Amennyiben eddig követted a weblap készítés alaplépéseit, úgy mostanra rendelkezel 1 briliáns ötlettel, végeztél egy kis piackutatást, hogy megtudd, mi van a leendő vevőid fejében, és választottál egy frappáns domain nevet.

Ha már van egy regisztrált domain neved, vagyis bejegyzett neve a weblapodnak, akkor valahol el is kell azt tárolni. A weboldalak számítógépes fájlok, akárcsak bármely Wordben szerkesztetett dokumentumod. Ahhoz, hogy ezek a fájlok az interneten mindenki számára elérhetőek legyenek, olyan számítógépekre kell tenni azokat, amik éjjel-nappal, nagy sebességű kapcsolattal csatlakoznak a hálózatra. Ezek a webszerverek. Neked is szükséged van egy ilyenre, ide kerülnek majd a weboldalad fájljai. Ezt hívjuk tárhely szolgáltatásnak, az ezzel foglalkozó céget pedig tárhely szolgáltatónak.

Milyen a jó tárhely? »

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>